ارز ۴۲۰۰ تومانی نفعی برای مردم نداشت/ حذف ارز ترجیحی از سوی دولت اقدام بسیار خوبی بود

نایب رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران با بیان اینکه ارز ترجیحی ضربه شدیدی به تولید وارد کرد و باعث تعدیل نیروهای کار شد، گفت: سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار آسیب زننده بود و هیچ کمکی به مردم و صاحبان کسب‌وکار نکرد و اصلاح آن توسط دولت اقدام بسیار خوبی بود.

به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، «مهراد عباد» در مورد حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، اظهار کرد: بحث پایین نگه‌داشتن ارز در تمام دوره‌ها وجود داشته است، اما در دولت قبل ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی تعیین شد و در حال حاضر تفاوت فاحشی بین ارز نیمایی و ارز آزاد ایجاد شده است.

وی افزود: دولت‌ها طی سال‌های گذشته در جهت حفظ منافع مصرف‌کننده، نرخ ارز را برای برخی کالاهای خاص پایین نگه می‌داشتند، اما معتقدم در این سال‌ها یارانه ای که برای ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته شده بود به دست مصرف‌کننده اصلی نرسید. بخش خصوصی طی سال‌های گذشته همیشه معتقد بود که مابه‌التفاوت ارز ترجیحی و آزاد باعث ایجاد رانت و فساد شده است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق ایران و تهران با بیان اینکه عده‌ی خاصی از ارز ۴۲۰۰ تومانی منفعت بردند، ادامه داد: سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی به نفع مردم عادی نبود، به همین دلیل معتقدم حذف ارز ترجیحی اقدام بسیار خوبی بود، اما در نحوه اجرای آن باید اقدامات بهتری انجام شود. در زمان حذف ارز باید نسبت به موضوع سرمایه‌گذاری خارجی و کنترل تورم هم دقت داشته باشیم.

عباد با تاکید بر اینکه اصلاح ارز ترجیحی توسط دولت اقدام بسیار خوبی بود، گفت: معتقدم نرخ‌گذاری را باید به دست بازار بسپاریم تا مجدد شاهد انحصار و فساد در کشور نباشیم. اگر نرخ‌گذاری به‌درستی انجام شود، سود آن به مصرف‌کننده نهایی خواهد رسید.

وی در مورد این سوال که آیا انتقال کامل یارانه کالاهای اساسی به انتهای زنجیره و اعطای یارانه نقدی مستقیم به مصرف‌کننده، موجب افزایش اصابت این یارانه به خانوار و درنتیجه کاهش ضریب جینی و تحقق عدالت بیشتر با پرداخت این یارانه مستقیم به مردم خواهد شد، توضیح داد: بسیاری در بخش خصوصی معتقدند که یارانه نباید به‌صورت نقدی به مردم پرداخت شود، اما معتقدم بین گزینه کالابرگ و یارانه، باید به مردم یارانه نقدی پرداخت شود، چراکه کالابرگ فسادزاست و کمکی به مردم نمی‌کند.

نایب رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران اضافه کرد: نظر اعضای اتاق بازرگانی این است که این سرمایه عظیم که به‌صورت نقدی به مردم پرداخت می‌شود باید روی صنایع مادر سرمایه‌گذاری شود تا خدمات و منفعت بیشتری به مردم برسد. معتقدم دولت می‌تواند به‌جای پرداخت یارانه خدمات بیمه درمانی مردم را تقویت کند، چراکه قشر کم‌درآمد و آسیب‌پذیر جامعه منافع بیشتری از این بخش خواهند برد.

عباد در پاسخ به این سوال که بسیاری از کارشناسان معتقد هستند، واردات با ارز ۴۲۰۰ و ارزان، موجب شد بخش بسیار بزرگی از اشتغال بر بخش کشاورزی از دست برود و این ارز به‌جای توسعه اقتصادی موجب اعطای یارانه به کالاهای وارداتی شد،  آیا حذف آن می‌تواند آغاز اقتصادی شدن بخش کشاورزی و بهره‌وری تولید کالاهای اساسی باشد، گفت: واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث کم شدن اشتغال و از بین رفتن تولید در کشور شد.

وی تاکید کرد: بر این باورم که عوامل دیگری هم در مورد اشتغال در کشور دخیل هستند. در حوزه دارو به واردات ارز ۴۲۰۰ تومانی داده می‌شد، اما به تولیدکننده داخل کشور سوبسیدی داده نمی‌شود و با توجه به واردکردن دارو، تولیدکننده داخلی نمی‌تواند با تولیدکننده خارجی رقابت داشته باشد.

نایب رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق تهران تصریح کرد: متأسفانه در بسیاری از موارد قیمت واردات برخی کالاها از قیمت داخلی پایین‌تر بود و همین موضوع باعث شد که تولید در کشور کاهش پیدا کند و کیفیت هم از بین برود. ارز ۴۲۰۰ تومانی ضربه شدیدی به کارخانه‌ها و شرکت‌ها وارد کرد و باعث شد شاهد تعدیل نیروهای کار باشیم.

عباد با اشاره به این موضوع که باید فنّاوری را در کشور توسعه دهیم، گفت: سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی بسیار آسیب زننده بود و هیچ کمکی به مردم و صاحبان کسب‌وکار نکرد. اتاق بازرگانی سال‌های زیادی خواستار حذف ارز ترجیحی بود و خوشحالیم که بالاخره دولت نبست به حذف آن اقدام کرد.

کد خبر 54683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 10 =